Traduceri Marketing

Fast Translate ofera servicii de traduceri profesionale specializate in domeniul marketingului. In urma experientei acumulate in acest domeniu al traducerilor, am inteles nevoile speciale presupuse de acest tip de traduceri specializate care, desi par cele mai simple din punctul de vedere al provocarilor terminologice, sunt cele mai delicate din perspectiva sensului.

Traducatori Specializati in Marketing

Traducătorul are poziția centrală în proiectele de traducere pentru marketing.

Traducatori nostri stiu care sunt cele doua obiective majore ale traducerii comunicarii pentru marketing si actioneaza in consecinta:

– in primul rand, cititorul sau destinatarul mesajului trebuie sa devina implicat in ceea ce i se transmite, sa-i declanseze anumite senzatii sau nevoi;

– in al doilea rand, destinatarul mesajului trebuie sa fie determinat sa treaca la actiune, actiune care consta fie in luarea unei decizii de cumparare, fie in aderarea la un anumit punct de vedere.

Traduceri Marketing

Acordati o mai mare atentie traducerilor, acest lucru poate influenta imaginea brandului companiei dumneavoastra. Avem grija sa facem o prezentare perfecta companiei si produselor dumneavoastra oferind servicii de traducere de calitate.
Un continut informational-publicitar profesional, are mai multe functii: In primul rand este o prezentare calitativa a informatiilor – textele bine compuse despre companie, despre produsele si serviciile sale, atrag atentia, trezesc dorinta de a le citi pana la capat. Acestea trebuie sa fie originale, dar in acelasi timp accesibile si clare, oferind utilizatorului datele necesare intr-o forma convenabila.

Indiferent ce public tinta sau gama de produse are compania ta, devine din ce in ce mai greu sa ramai competitiv daca nu esti dispus sa comunici cu clientii. Social media este unul dintre cele mai eficiente moduri de a folosii marketingul pe internet, iar acest lucru devine o necesitate pentru orice afacere.
Cele mai populare platform de social media:
– Avand peste 200 de milioane de utilizatori, Facebook, gigantul social media, este o modalitate prin care poti fi recunoscut. Nu ai nevoie de foarte multe cunostinte pentru a-ti crea o pagina de Facebook, mai ales daca te adresezi adolescentilor sau tinerilor. Foloseste-o pentru a face cunoscute viitoarele reduceri, pentru a interactiona cu clientii sau pentru a face publicitate lansarilor de produs. Ca un sfat, creeaza doua conturi separate – unul personal si altul profesional.
– Multi antreprenori nu reusesc sa profite de Twitter, avand impresia eronata ca nu se poate obtine mare lucru in mai putin de 140 de caractere (limita postarilor pe Twitter). De fapt, Twitter ofera posibilitatea de a transmite informatii condensate si foarte relevante. Raspunde celor care iti urmaresc activitatea, anunta reducerile sau ofera coduri promotionale – scurt si la obiect.
– In cazul multor afaceri, site-urile de video-sharing, in special YouTube, reprezinta o oportunitate de a captiva din punct de vedere vizual utilizatorii. Spre exemplu, poti crea un videoclip interesant cu un reprezentant al companiei prezentand modalitatea corecta de utilizare a produselor, un testimonial favorabil sau chiar un scurt anunt publicitar prin care clientii sunt invitati sa creeze proopriile videoclipuri in cadrul unui concurs.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Facebook tinde sa faca mai multe lucruri fata de alte retele sociale si permite oamenilor nu doar sa se conecteze cu prietenii sau sa distribuie lucruri, ci are si abilitatea de a conecta oamenii cu brandurile sau companiile.

traduceri marketing (2)

Prin intermediul paginilor business-friendly, Facebook permite promovarea produselor sau a serviciilor intr-o maniera prietenoasa, in care oamenii (fanii paginii) aleg ce branduri le plac si de la care vor sa primeasca actualizari.

Facebook este lider din punct de vedere al numarului de utilizatori care folosesc aceasta platforma, avand peste 4 milioane de utilizatori numai in Romania, numarul acestora fiind abia la jumatate cu un an in urma. Companiile multinationale au o strategie bine definita de promovare prin intermediul Faceboook si interactioneaza cu fanii lor zilnic, tinandu-i la curent cu cele mai noi anunturi sau produse.

Facebook Ads
Facebook ofera posibilitatea rularii anunturilor sponsorizate.
Anunturile sunt afisate vizibil publicului tinta, care se poate targeta dupa locatie, varsta, sex, interese, starea relatiei, educatie etc… Prin aceste anunturi se poate promova direct site-ul dumneavoastra sau pagina de Facebook personala pentru a obtine fani si implicit, mai multa vizibilitate.

De ce sa aveti o pagina de Facebook?

  • Costuri mici de promovare
  • Public targetat si fidel
  • Vizibilitate crescuta pentru potentialii clienti
  • Promovarea anunturilor, produselor sau a serviciilor noi fara costuri suplimentare

facebook buton

youtubePrivite ca instrument de marketing, metodele de promovare video pe YouTube sunt esentiale pentru orice business care alege sa se apropie de consumatori prin intermediul mediului online.Importanta prezentei pe YouTube
Nu mai este de mult un secret ca YouTube a devenit un puternic canal de comunicare care, pe masura trecerii timpului, a dobandit o importanta tot mai accentuata. Userii ce se ocupa de cel putin un proiect online, nu pot sa nu tina cont de imensa oportunitate oferita de prezenta in mediul web. Pentru ca odata cu cresterea numarului de vizualizari pe YouTube, acestia au sansa sa-si imbunateasca si vizibilitatea online.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Totul se datoreaza faptului ca filmuletele video, mult mai accesibile si mai “gustate” de publicul larg, permit obtinerea unor rezultate optime pentru promovarea brand-ului. Pe de alta parte, de cativa ani incoace, YouTube a devenit un al doilea “gigant” in materie de cautari online, depasind motoare de cautare cu o notorietate ceva mai “modesta”, precum Bing sau Yahoo. In al treilea rand, fiind un canal media integrat de inegalabilul Google, inregistarile postate pe YouTube castiga o valoare semnificativa in randul criteriilor de pozitionare SERP.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

Un alt ingredient ce contribuie la obtinerea unui numar considerabil de vizualizari pe YouTube si care nu poate fi lasat deoparte, este continutul de calitate. Un canal media, pentru a fi premiat pe masura eforturilor cu un trafic intens, trebuie ca pe de o parte sa distribuie un continut util si interesant, iar pe de alta parte, un continut viral.
Daca criteriile de calitate sunt date de utilitatea si de acuratetea informatiilor furnizate, viralitatea depinde in mare masura de factorii ce determina propagarea exponentiala a postarii publicate. Spre exemplu, ne putem orienta inspre filmulete distractive. Folosindu-ne si de anumite cuvinte cheie, vom castiga rapid inscrieri numeroase, echivalente cu tot atatia vizitatori.Un astfel de continut de calitate va transforma clientul ocazional intr-un user interesat sa interactioneze lasand comentarii favorabile. Cu cat inregistrarea va fi mai calitativa din toate punctele de vedere, cu atat mai multe vor fi posibilitatile ca tehnicile de promovare video pe YouTube sa conduca spre succesul asteptat.

pinterest-logoCea mai in voga retea sociala a momentului, Pinterest, se dovedeste a fi un instrument deosebit de atractiv si de util pentru promovarea brandului personal, numeroase posibilitati fiind inca neexplorate.

Date fiind informatiile disponibile pana in prezent, este foarte probabil ca succesul site-ului Pinterest sa nu fie unul trecator, ci sa dainuie si in viitor. Conform unui studiu recent, reteaua de socializare a crescut cu 150% in luna ianuarie, multe companii si bloguri raportand cresteri semnificative de trafic, multumita noului canal social media.Iata cateva moduri utile prin care puteti utiliza Pinterest pentru promovarea brandului:

1. Expuneti-va lucrarile. Fie ca sunteti fotograf, bucatar, blogger, sau aveti o afaceri cu flori de apartament, Pinterest este locul ideal in care va puteti expune lucrarile publicului larg. Aici va puteti face cunoscute operele, impartindu-le in categorii specifice, vizibilitatea brandului crescand astfel simtitor de mult.

2. Dati dovada de spirit creativ si inovativ. Chiar daca nu va prezentati propriile lucrari, Pinterest va poate ajuta sa va exprimati creativitatea, prin modul in care aduceti laolalta mai multe elemente pe panourile personale, fiind de asemenea extrem de eficient atunci cand doriti sa va demonstrati spiritul inovativ.

3. Creati si actualizati o lista de lecturi. Daca doriti sa transmiteti un mesaj clar cu privire la pasiunile si aspiratiile dumneavoastra, puteti crea o lista de lecturi, ce poate include atat cartile dumneavoastra preferate, cat si operele proprii, in cazul in care sunteti scriitor, de exemplu. Pinterest va pune la dispozitie initial propriul panou “Books Worth Reading” (Carti ce merita citite), dedicat special cartilor.

4. Creati un panou generat de utilizatori. Pentru a va creste cu adevarat credibilitatea brandului, trebuie sa demonstrati ca va pasa cu adevarat de parerile si nevoile clientilor/ persoanelor care va urmaresc pe Pinterest. Cea mai buna metoda este crearea unui panou special, unde acestia pot contribui liber cu propriile “pin-uri”, exprimandu-si astfel dorintele, preferintele sau punctele de vedere.

5. Pin-uiti fara oprire! Avand in vedere ca Pinterest este site-ul social media cu cea mai mare crestere inregistrata intr-un timp atat de scurt, este in interesul dvs. sa fiti cat mai prezent aici. Fiti la curent cu noile tendinte, pin-uiti tot ceea ce va place, repin-uiti imaginile indragite, urmariti cat mai multe companii din aceeasi arie de activitate si imprieteniti-va cu cat mai multi potentiali clienti. Nu pierdeti timpul, fiti activi pe Pinterest cat mai devreme posibil, pentru a nu ramane in urma si a regreta ulterior.

Despre Marketing

Tehnica de marketing viral a luat amploare odata cu tehnologiile care au redus distanta spatiala si temporala dintre indivizi. Internetul le permite consumatorilor din toata lumea sa discute prin mesaje instant in legatura cu produsele sau serviciile promovate de o anumita companie.
Cu toate acestea, publicitatea virala nu se refera doar la discutiile ce privesc branduri ce iau nastere pe internet. Publicitatea orala, Word of Mouth, a fost prima forma de promovare, singura metoda prin care comerciantii isi puteau face cunoscute bunurile.
Mesajul viral se aseamana unui virus, el se transmite catre un numar crescut de receptori si este raspândit de acestia cu ajutorul memelor. Continutul creeaza replici ale sale in mintea unei noi gazde, care va contribui la rândul sau prin transmiterea acestuia altor persoane. Denumirea de meme este data de Richard Dawkins ideilor care se transfera prin imitatie intre indivizi si care au potentialul de a lansa epidemii sociale, al caror obiect il reprezinta informatia.
Este adevarat ca unele dintre strategiile de marketing viral functioneaza mai bine si creeaza o comunicare virala, insa, deseori, cele de succes contin unul dintre urmatoarele elemente.
Principii de marketing viral
1. Ofera produse sau servicii in mod gratuit
„Gratis” este unul dintre cele mai puternice cuvinte din vocabularul unui specialist in marketing. Adesea campaniile publicitare ofera diverse bunuri publicului cu scopul de a atrage atentia. Darurile variaza de la informatie la mostre ale produsului.
Una dintre ideile de campanie care a avut success si care s-a bazat pe oferirea de mostre o reprezinta cea desfasurata de autorul Seth Godin. Care este o metoda mai buna de a convinge publicul ca operele tale sunt de calitate decât oferirea accesului la una dintre ele? Si in prezent cartea Unleashing the IdeaVirus este disponibila gratuit pentru persoanele interesate de marketing viral.
2. Ofera posibilitatea comunicarii facile a continutului
Virusii se transmit numai când este simplu, astfel ca mediul care transfera mesajul de marketing trebuie sa permita replicarea: e-mail, website, descarcari, youtube, etc. Adesea reclamele cele mai raspândite sunt cele de pe diverse platforme online, un exemplu fiind butonul de Share din josul videoclipurilor de pe YouTube, la fel si indemnul de a distribui mai departe continutul prin intermediul retelelor sociale.
3. Exploateaza motivatii si comportamente comune
Tehnicile istete de marketing viral se adreseaza nevoilor obisnuite ale consumatorului. Dorintele de a fi popular, de a fi iubit sau inteles sunt cele care conduc individul in actiunile sale.
Conform lui Richard Brodie, individul este obisnuit sa ofere atentie instinctelor care i-au asigurat supravietuirea de-a lungul timpului. Cele mai multe dintre campaniile care incearca sa responsabilizeze receptorul au la baza mema pericolului. Una dintre reclamele care au ajuns virale este o executie postata de Departamentul Administratiei Sigurantei Nationale a Traficului pe Autostrada din Statele Unite ale Americii pe platforma Youtube pe data de 3 aprilie 2014. Ea a ajuns sa aiba intr-o singura luna un numar de 2.174.636 vizualizari.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

4.Utilizeaza retelele sociale existente
Cei mai multi oameni sunt sociabili, fiecare dintre ei având o retea de la opt la doisprezece cunoscuti, fie ca sunt prieteni apropiati sau colegi de serviciu. Este important ca un mesaj sa fie plasat intr-un grup deja existent pentru ca el sa fie rapid dispersat. O solutie o reprezinta promovarea produsului pe un blog deja cunoscut, ai carui vizitatori vor prelua si raspândi informatiile in cadrul retelelor sociale in care sunt integrati.

5. Profita de resursele altora
Pentru a determina publicul sa discute despre campanii trebuie folosite resurse diferite pentru a raspândi mesajul. Programele de afiliere prin care se plaseaza linkuri pe website-uri diferite de cele ale brandului promovat reprezinta un exemplu. De asemenea, un comunicat de presa poate fi preluat de numeroase publicatii.
Cele mai multe dintre companii se bazeaza pe publicitatea pe care ar putea-o obtine in urma preluarii subiectului de catre diverse surse de informatii. Spre exemplu, campania desfasurata de Pro Tv intitulata „Vreau sa ma insor si am nevoie de 100.000 de like-uri” a luat amploare si a atras atentia publicului odata cu publicarea de stiri pe aceasta tema de catre diverse mijloace de comunicare: Antena 1, Pro Tv, Kudika, Buna Ziua Iasi etc.
Asadar, publicitatea virala este o metoda prin care un mesaj publicitar atent construit determina publicul sa se implice activ in promovare. Tehnica de tip bottom up ofera consumatorului sansa de a decide care dintre produse si servicii vor deveni subiect de discutie si vor ajunge sa creeze mesaje virale.
Sursa:romaniancopywriter

Content-MarketingActivitatile de content marketing preferate de români

– Blogul propriu
Crearea si gestionarea unui blog este una din cele mai eficiente metode de content marketing. Un blog este instrumentul prin care un brand isi poate comunica adevarata identitate si poate deveni mai familiar si mai transparent pentru clientii sai si potentialii clienti.
Pe un blog continutul poate fi diversificat, de la articole, studii de caz, liste, testimoniale, ebook-uri sau ghiduri gratuite, stiri si noutati, galerii de imagini, videoclipuri, s.a.
Scopul fiecarui articol poate fi:
sa educe consumatorii privind folosirea produselor sau serviciilor companiei;
sa educe consumatorii privind importanta produselor sau serviciilor companiei;
sa atraga trafic din motoarele de cautare;
sa convinga consumatorii sa recurga la o actiune dorita (sa cumpere, sa se inscrie, sa descarce un ebook, s.a.

– Social media organica
In România, când vorbim de social media vorbim in general de Facebook. Exista 7 milioane de utilizatori Facebook in România, ceea ce face ca aceasta retea de socializare sa fie unul din cele mai accesate site-uri de catre români.
Tipurile de continut care pot fi distribuite pe o pagina de Facebook sunt:
postari text;
postari text cu link (cu sau fara previzualizare);
postari text (cu sau fara link) cu imagine;
postari imagine cu text scris pe ea;
postari text si video;
postari tip Milestone (eveniment cu o semnificatie aparte);
postari tip oferta – recomandate pentru magazinele online, insa aproape deloc folosite in tara noastra.
In România sunt folosite, in special de catre persoanele tinere (cu vârste cuprinse intre 18 si 34 de ani) si retele de socializare precum: Instagram, Pinterest, LinkedIn si Twitter. Insa, numarul de utilizatori care folosesc aceste retele nu a fost pâna in prezent atractiv pentru marketeri, pentru a folosi aceste retele in scop comercial.

Blog word.– Website-uri sau bloguri externe
Crearea de continut nu trebuie sa fie facuta doar pentru mijloacele de comunicare proprii; aceasta trebuie facuta si pentru mijloace de comunicare externe, cu scopul de a atrage trafic din partea publicului acestora.
Prin parteneriate sau colaborari obtinute cu website-uri sau bloguri externe care se adreseaza aceleiasi nise, se poate crea continut pentru acestea, in scop educativ sau promotional.

Facebook-fast-translate.ro_

– Reclamele platite pe Facebook
Unul din cele mai des folosite mijloace de promovare online din România in ultimele luni este reclama platita pe Facebook. Aceasta consta in:
Facebook Ads – cu scopul de obtine o actiune dorita din partea utilizatorilor, precum: accesarea unei pagini din website, instalarea unei aplicatii, inscrierea la un eveniment, cererea unei oferte sau chiar achizitionarea unui produs de pe site;
Promote page – reclama realizata cu scopul de a creste numarul de fani ai paginii;
Boost post – reclama care consta in accelerarea promovarii unui anumit status al paginii, cu scopul de a creste interactiunea dintre utilizatori si statustul respectiv.
Avantajul principal pentru aceste tipuri de reclama este ca Facebook permite, prin instrumentul sau de profilare, sa micsoram cât mai mult publicul nostru tinta in functie de o serie de parametri demografici dar si psihografici.

– Reclamele platite pe Google
Google.ro ramâne in continuare cel mai accesat website din România si cel mai important motor de cautare, folosit in proportie de 99% din utilizatorii de internet din România. De aceea, serviciul de publicitate platita de la Google Adwords a crescut foarte mult in popularitate in ultimul an.
reclama platita adwordsPe Google exista doua tipuri de reclame care se pot crea:
AdWords pe anunturi text;
AdWords pe display – care consta in bannere afisate pe site-urile care folosesc Google AdSense.
Pentru fiecare din aceste tipuri de reclame, se poate realiza, in mod similar ca la Facebook, o profilare a publicului caruia dorim sa i se afiseze reclamele noastre, folosind o serie de factori demografici si psihografici. Scopul Google AdWords este acela de a creste traficul pe website si, implicit, de a creste numarul de comenzi sau de cereri de oferta.
Acestea sunt mijloacele de content marketing care au cea mai mare cota de piata in România. Folosind o profilare cât mai exacta si detaliata a publicului tinta si adresându-ne unei nise cât mai specifice de consumatori, cresc sansele noastre de a avea rezultate. Recomandarea noastra este sa concepeti campanii de marketing online folosind aceste mijloace, sa va stabiliti o serie de obiective si sa transmiteti un mesaj unitar folosind toate aceste mijloace.
Daca doriti sa va maximizati rezultatele, recomandam sa folositi cât mai multe din aceste mijloace in aceeasi perioada, adaptate in functie de publicul tinta.
Sursa: Romanian CopyWriter

semn de intrebareCum transformi un produs „din cuvinte”
Ridica-ti privirea si uita-te in jur.
Oamenii sunt plictisiti.
Atât de plictisiti incât vâneaza cu frenezie bucuria scurta a momentului in care apasa butonul „Cumpara”, urmata de emotia asteptarii „prazii” si câteva clipe de contemplare in fata noului trofeu. Apoi obiectul fericirii lor pasagere isi gaseste locul alaturi de alte exponate ale societatii consumeriste, intr-o casa departe de a fi „camin”.
Si-apoi vâneaza din nou.
Acum coboara-ti ochii inapoi in monitor. Tu ce-i oferi acestui vânator?
Aceleasi produse in aceleasi ipostaze, aceleasi oferte intr-un ambalaj altfel colorat. De ce ar cumpara de la tine?

Nu ai inca un renume, nu ai preturi neaparat mai bune, iar produsele tale ii spun aceeasi poveste fara intriga, tesuta dintr-o serie de specificatii anoste. Materiale, dimensiuni, caracteristici tehnice… un elogiu construit din termeni capriciosi.
E timpul sa-ti eliberezi produsul de cuvinte goale si sa-l imbraci in… beneficii.
ochelari-video-400x250

Cum transformi specificatiile unui produs in beneficii?
Cele mai multe decizii pe care le luam au motivatii emotionale. Cumparam din implus, nu din ratiune.
In timp ce specificatiile sunt caracteristicile fizice de tipul celor enumerate mai sus, beneficiile reprezinta câstigul emotional pe care consumatorul il va avea in urma achizitiei.
Pentru a extrage un beneficiu puternic din multe specificatii putin convingatoare, ai de urmat 3 pasi:
1. Pune pe hârtie toate specificatiile, apoi alege-le pe cele importante pentru consumatorul tau
Sa luam, de exemplu, o geanta de culoare mustar, dimenisuni reduse (7 x 3 x 5 inches), bretea ajustabila si inchidere cu fermoar. Nimic special pâna aici…

geanta-dama2 Gaseste utilitatea specificatiilor
Ne-am putea gândi, de exemplu, la faptul ca geanta poate fi usor asortata la o tinuta lejera, este micuta si comoda iar culoarea ei transmite veselie. Suna deja altfel, nu-i asa?
3 Fa legatura dintre utilitate si dorintele publicului tinta
Toate cele de mai sus pot transforma un obiect in protagonistul unei zile de vacanta; pot insemna pentru consumator libertate, descatusare, aventura.
Si-atunci cum prezint acest obiect banal pentru a stârni dorinta? Simplu:
Dar beneficiile nu inlocuiesc specificatiile! Cele din urma au rol de piloni de sustinere. Exemplul de mai sus demonstreaza ierarhia lor in prezentarea produsului.
Ce facem insa daca trebuie sa prezentam un produs mai tehnic, cum ar fi un telefon mobil? Ei bine, acelasi lucru…

Descriere-geanta-dama

In concluzie, rolul tau este acela de avocat pentru produsul pe care-l vinzi.
Sigur, dovezile formeaza scheletul pledoariei tale, dar argumentele emotionale sunt cele care il fac… memorabil.
Sursa:Romanian Copywriter

Traduceri Marketing

SUBTITRARE – TRANSCRIERE

• prezentari produse si servicii
• training-uri
• seminarii
• documentare
• reclame
• prezentari corporate, etc.
• filme scurt si lung metraj

SUBTITRARE – TRANSCRIERE

Agentia noastra furnizeaza servicii traduceri subtitrari profesionale, solutii care permit materialelor dumneavoastra video sa fie vizionate in mai multe limbi de circulatie internationala si sa devina accesibile pentru orice tip de audienta.
Dispunem de intreaga experienta si calificare in acest domeniu. Toate materialele video si audio sunt realizate de o echipa calificata de traducatori si specialisti tehnici.

Subtitrarea este o arta in sine. Intelegerea conotatiilor lingvistice si a nuantelor culturale din limba-sursa, precum si transpunerea si adaptarea acestora in limba-tinta reprezinta factori cruciali. Dar acesta este numai inceputul!

Subtitlurile trebuie apoi adaptate, fluidizate si transformate intr-un discurs natural si uniform. In plus, spatiul disponibil traducerii este limitat la un anumit numar de caractere si trebuie sa respecte anumite reguli specifice. De aceea, colaboram cu o echipa de traducatori multilingvi profesionisti, familiarizati cu regulile si programele de subtitrare aferente.

Va oferim servicii profesioniste de subtitrare a materialelor video pentru limbile engleza, franceza, spaniola si, la cerere, pentru oricare alte limbi. Traducerile pot fi livrate in orice format, cu sau fara sincronizare. La cerere, putem realiza si editarea subtitrarilor pe film. De asemenea, putem efectua traduceri sau transcrieri de inregistrari audio.

Prin intermediul resurselor variate va putem furniza calitate de exceptie pentru proiecte voluminoase, precum si termene de predare preferate. Dispunem de traducatori riguros selectati in cadrul departamentului de traduceri subtitrari pentru ca rezultatul sa fie in concordanta cu cerintele dumneavoastra. Toate materialele sunt predate in formatul solicitat.